Grafenul bazate pe oxid de spuma pentru a curăţa apa murdară

Cercetatorii de la Universitatea Washington au reuşit să folosesc foi de oxid de grafen pentru a crea o biofoam care pot transforma apa murdara beau apăr. Lor speranţă este că, în ţările în care există o mulţime de lumina soarelui, va fi posibil să se ia apa murdara, folosind acest material se evaporă şi colecta apa proaspata.

Această nouă metodă combină produse de bacterii celuloză şi graphene oxid pentru a forma o biofoam bi-stratificat. Procesul de producţie este declarat a fi extrem de simplu, şi reţeaua scara nanometrica Celuloza fibra produse de bacteria are capacitatea excelent pentru a muta apa din cea mai mare parte la suprafata prin evaporare, în timp ce minimalizarea căldură venind de. Materialul este o structură bi-stratificat cu lumina de absorbţie graphene oxid umplut nanocellulose la nanocellulose de top şi curat în partea de jos. Atunci când acest lucru suspendate pe apa, apa este de fapt capabil să ajungă la suprafaţa superioară în cazul în care se întâmplă prin evaporare. Lumina radiază în partea de sus a, şi se transformă în căldură din cauza oxid de grafen; Disiparea căldurii la apă în vrac sub este minimizată de stratul de nanocellulose curat. În acest fel, caldura este pierdut dar nu limitată la stratul de sus unde evaporarea se întâmplă de fapt.

Celuloza la partea de jos a straturi bi biofoam acţionează ca un burete, apa pana la oxid de grafen de desen unde are loc evaporarea rapidă. Apă proaspătă care rezultă cu uşurinţă pot fi colectate din partea de sus a foii.

Procesul în care biofoam bi-strat este format de fapt este, de asemenea, romanul. Conform echipei, acesta funcţionează în mod similar la cum o stridie face o perla - bacteriile formeaza straturi de fibre de nanocellulose în care obţine încorporat fulgi de oxid de grafen.

În timp ce cultură bacterii pentru celuloza, cercetatorii au adaugat fulgi de oxid de grafen în mediul de sine. La un anumit punct de-a lungul procesului, mediu şi este eliminat cu oxid de grafen şi un mediu proaspăt este introdus. Care produce următorul strat de spumă. Interfaţa este relatărilor foarte puternic şi robust mecanic. Biofoam nou este, de asemenea, extrem de uşoară şi necostisitoare pentru a face, ceea ce face un instrument viabil pentru purificarea apei şi de desalinizare.

Echipa a adăugat că procesul sintezei lor, de asemenea, permite adăugarea altor materiale nanostructurate pentru spuma, care va creşte rata de distrugerea bacteriilor şi alţi contaminanţi, şi să-l în condiţii de siguranţă pentru a bea.


Sursa: