Ce este un display de grafen şi de ce acesta va fi în flexibil dispozitive inteligente din viitor

Ieri, un producător chinez, al cărui nume ne scapă transformat un cap câteva arătând un lucru şi complet flexibil Android smartphone care utilizează un ecran graphene.Invenţia este în formă ca o brăţară şi nu are probleme în sine ambalaj în jurul mână o doamnă, de exemplu. Aceasta bucatica de caracteristica ne-a reamintit că factorii de decizie smartphone de top au deja flexibil afişează în producţia de masă, dar ei încă alege să le includă în dispozitive care sunt absolut plat şi ne-flexibil. Aceasta, de asemenea, a stârnit interesul nostru în utilizarea niciodată văzut în înainte de bucată de tehnologie care este Grafenul display.

Care este Grafenul?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Grafenul este un strat de carbon pur. La un singur atom groase, graphene este cel mai subtire, mai usor, mai puternic, mai transparente, şi cele mai de căldură și electricitate-conductoare material cunoscut pentru oamenii de stiinta. Super-materialul final, care, amestecat cu tradiţionale metale si plastic, ar putea forma viitorul, destul de literalmente, totul! Ca de carbon este baza chimică pentru toate viaţă cunoscute pe pământ şi a găsit din abundenţă, Grafenul este prevazut de futurists ca soluție ecologică, durabilă pentru o serie teoretic nelimitată de aplicaţii.

Grafenul cercetare a fost deosebit de fructuoasă în domeniul electronicii şi Biotehnologie, deşi există încă de lucru stânga pentru a face înainte de elementul poate fi produs într-o manieră sigură şi cost-eficient. Cu dezvoltarea în această direcţie în mod constant progresează din anul 2012, când o descoperire ştiinţifică importantă a propus o mai puţin toxice metodei de obţinere graphene de înaltă calitate, este o surpriză faptul că producătorii, împreună cu alte intreprinderi tehnologice de afişare, sunt foarte interesaţi de materialul.
Ieri marchează prima dată am văzut graphene utilizate într-un afişaj de smartphone flexibil, într-un mod care face nu doar ecranul, dar întregul dispozitiv complet flexibil. În mod evident, viitorul flexibil dispozitive inteligente, care pot fi purtate sau experimentat cu de designeri inteligent va implică aplicarea de grafen, în plus faţă de plastic deja familiare tehnologia OLED folosit de Samsung, LG si Apple pentru smartphone-uri şi smartwatches. Deci, aici este un aspect informativ la ce un display de grafen este chiar acum, împreună cu discutabil lângă viitorul.

Ceea ce un graphene afişa?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Primul ecran de grafen flexibile (foto) a fost patentează în septembrie 2014, de două instituții partenere – centrul de grafen Universitatea Cambridge si Marea Britanie firma de Plastic Logic. A fost un ecran monocrom, similar cu cel de e-cititori. Invenţia ar putea părea limitată, dar este un pas esenţial către dispozitive inteligente portabil şi flexibil, viitorul a în magazin.

Acest special de afişare, şi, eventual, alţii că l-a urmat ca cea de pe un smartphone chinez le-am văzut ieri – funcţionează pe principiul de matrice activă electroforetică. Se foloseşte de un câmp electric la imagini de ieşire prin intermediul re-organizarea de particule în suspensie într-o soluţie. Stratului de emulsie-prelucrate graphene electrod este depus pe un panel de plastic flexibil şi gravat cu circuite electrice. Nu există nici o cerinţă intrinsecă pentru utilizarea foi de sticlă, ceea ce înseamnă graphene afişează nu va fi supus la fel de impact daune suferite de ecrane acoperite cu sticlă.

În plus, acest tip de ecran ar trebui să fie mai uşor să producă decât ecranele OLED flexibil, pentru că backplane sa – stratul electrice care furnizează energie pentru re-organizarea de particule de afişare – poate fi produsă printr-un proces de temperatură scăzută (la sub 100 ° C/212 ° F), care minimizeaza riscul de randament şi de a face producţia mai puţin de resurse-intensive. Cu toate acestea, smartphone graphene afişează probabil va folosi elemente din LCD şi OLED tehnologie pentru a oferi un fel de culori si refresh rate necesare pentru un utilizator adecvate experienţă. Acest lucru va complica inevitabil producţie oarecum.

Aproximativ cinci luni mai târziu, cercetătorii de la Universitatea din Manchester şi Universitatea din Sheffield a introdus un semi-transparente, pe bază de grafen ecran LED, care este baza pentru ecranelor de grafen flexibile, care se va termina înăuntru future mobile drac. Fiind numai atomi de 10-40, grosime, acesta emite lumină peste întreaga suprafaţă fără a fi nevoie de o lumina de fundal.

Când ecrane de grafen vin la smartphone-uri?

Nu ştim! Pentru moment, Grafenul este prea costisitoare pentru a fi utilizate în producţia pe scară largă de touch-ecran display. Şi în afară de aceasta, este mult de lucru să fie făcut înainte de un ecran de grafen poate concura cu o amendă LCD sau ecran OLED în ceea ce priveşte calitatea imaginii. Prin urmare, introducerea sa la display smartphone-uri este mult mai probabil să înceapă la nivel de controllere de ecran tactil.
La sfârşitul anului 2014, cercetatorii de la Universitatea din Surrey şi Trinity College, Dublin a dezvoltat o "simplă, scalabilă şi necostisitoare metoda pentru crearea hibrid electrozi prin combinarea graphene (cu proprietăţile sale transparente şi conductive) şi argint nanofire. Accomplishent lor este în reducerea cantităţii de nanofire necesară pentru a produce un strat de ecran tactil mai mult de 50 de ori, simplificând astfel procesul de producţie. Acest amestec ar putea înlocui oxid de staniu indiu strat de tehnologie, care este în prezent în uz, deşi noi suntem încă să-l apărea în dispozitivele de consum.