Capacitive Touch Panel avantaje și dezavantaje introduse

Ecranul senzor cu ecran tactil capacitiv este un ecran de sticlă compozit cu patru straturi, ecranul de sticlă al suprafeței interioare și sandwich-ul acoperit cu un strat de strat conductiv, stratul exterior fiind un strat subțire de strat de protecție din sticlă silicioasă. Când atingem ecranul cu degetul de pe ecranul senzorului, câmpul electric al corpului și ecranul tactil și suprafața ecranului senzorial pentru a forma un condensator de cuplare, pentru curentul de înaltă frecvență, condensatorul este un conductor direct, astfel încât degetele De la punctul de contact aspirație un curent mic Acest curent curge din electrozii din cele patru colțuri ale ecranului senzorial și curent care curge prin cele patru electrozi este proporțională cu distanța de la degetul la cele patru colțuri. Controlorul calculează poziția punctului de contact prin calcularea precisă a celor patru rapoarte de curent. Comparativ cu ecranul tactil tradițional rezistiv, avantajele panoului tactil capacitiv sunt următoarele aspecte:

1. Noutatea operațiunii. Capacitiv Touch Panel suport multi-touch, funcționare mai intuitivă, mai distractiv.

2, Nu este ușor să atingeți. Deoarece panoul tactil capacitiv trebuie să fie sesizat cu corpul curentului, numai corpul uman să funcționeze, cu alte obiecte nu se va atinge de corespondent, deci de bază pentru a evita posibilitatea atingerii false.

3. Durabilitate ridicată. Comparativ cu ecranul tactil rezistiv, Panoul tactil capacitiv în praf, apă, uzură și alte aspecte ale unei performanțe mai bune.

Deoarece actuala tehnologie legendă ecran tactil roșu, Panou tactil capacitiv, deși interfața cu superba, multi-touch, numai corpul uman și alte avantaje, dar, în același timp, are, de asemenea, următoarele deficiențe:

1. precizia nu este mare. Din motive tehnice, precizia panoului tactil capacitiv decât ecranul tactil rezistiv lipsește. Și pot utiliza doar degete pentru a intra, în ecranul mic este, de asemenea, dificil de a realiza o identificare mai complexă a intrării scrierii de mână.

2. Afectate de mediu. Temperatura, umiditatea și alți factori de mediu se schimbă, va cauza instabilitatea panoului tactil capacitiv sau chiar drift. Cum ar fi utilizarea utilizatorului în același timp, corpul aproape de ecran poate provoca drift, chiar și în mulțimea aglomerată va provoca, de asemenea, drift. Acest lucru se datorează în principal principiului de lucru al tehnologiei Touch Panel Touch, deși degetele utilizatorului de pe ecran mai aproape, dar există multe lângă ecran mult mai mari decât degetele câmpului electric în același timp, aceasta va afecta poziția de atingere a judeca.

3. Costuri înalte În plus, actualul panou tactil capacitiv de pe touchpad-ul atașat la panoul LCD este în continuare o serie de dificultăți tehnice, randamentul nu este mare, astfel încât să crească practic costul panoului tactil capacitiv.