Caracteristicile grafenului și aplicarea acestuia

În primul rând, profilul de material de grafen

Acum, lumea nu este o definiție clară a grafenului. 2004 Cercetătorii britanici din Universitatea britanică de medicină Andrei Heim și Constantin Norfolkov au descoperit grafeni monostrat (grafenă). Ei au primit Premiul Nobel pentru Fizică din 2010 pentru munca excelentă de cercetare a materialelor grafenice. Prin urmare, grafenul inițial se referă numai la un singur strat de atomi de carbon din structura unică a noului material, este doar o grosime de atom de carbon a materialului bidimensional. Cu toate acestea, studiile de urmărire arată că, din natura electrică a celor doi și trei și chiar zece straturi de atomi de carbon au de asemenea propriile lor proprietăți fizice speciale, grosimea actuală a 10 straturi de atomi de carbon din foaia de material grafit este definită ca grafenă Argumentul este recunoscut treptat de academicieni. Recent, Comitetul China Metalsene Union pentru standardizare a constatat că grosimea a 10 straturi de atomi de carbon din material aparține gama de grafei.

Grafenul este un material magic, atât timp cât adăugarea unui pic în alte materiale poate avea un efect magic, demn de sectorul material "super-material". Grafenul nu este numai "cel mai subțire, cel mai puternic", ca conductor termic, este mai bun decât efectul termic al oricărui alt material. Folosind grafen, oamenii de știință pot dezvolta o gamă de materiale noi cu proprietăți speciale. Datorită rezistivității foarte scăzute, migrarea electronilor este extrem de rapidă, este de așteptat să fie utilizată pentru a dezvolta chipsuri mai subțiri, mai conductive, înlocuind siliciul. Deoarece grafenul este în esență un conductor transparent, bun, este, de asemenea, potrivit pentru realizarea de ecrane tactile transparente, plăci de lumină și chiar celule solare. Condensatoarele super și chips-urile, se concentrează pe studiul câmpului de grafen, dar și pe viitorul culminării progresului revoluționar al grafenului. Aplicarea grafenului trebuie să fie un proces care se extinde de la capătul inferior până la capătul superior. Utilizarea aplicațiilor low-end de conductivitate a grafenului va crește în ultimii doi-trei ani, iar utilizarea celulelor fotovoltaice și înlocuirea suprafeței cipului de siliciu va dura încă mult timp. "

În al doilea rând, din grafen

Produsele practice ale grafenului sunt împărțite în două categorii: peliculă de grafen și pulbere de grafen. Există multe modalități de a pregăti grafenul în laborator (a se vedea figura de mai jos). Cu toate acestea, modul de producere în masă a grafenului este în principal două tipuri: una este utilizarea de depunere chimică de vapori în suprafața de metal pentru a crește o rată unică strat este foarte mare, o suprafață mare de material de film de grafen; unul este grafitul natural prin metoda fizică sau chimică Metoda de strivire, formarea de pulbere de grafen. Pulberea de grafen seamănă cu o pulbere neagră foarte fină. Pulbere de grafină internă și film de grafen a fost echipat cu capacitatea de producție în masă, este de așteptat să o serie de aplicații industriale de grafen va fi la scară largă roll out. Ca material de înaltă tehnologie, procesul de producție a pulberilor grafene, cercetarea și dezvoltarea, tehnologia și echipamentele sunt foarte importante, producția costurilor forței de muncă fiind foarte mică. Capacitatea anuală de producție de 50 de tone de grafină pudră de afaceri, procesul de producție numai câțiva lucrători numai.

În al treilea rând, aplicarea de grafen

1, aplicarea de film de grafen

Ecran tactil pentru telefonul mobil pentru a începe prima fotografie a aplicației de film de tip grafen. Filmul de grafen în fața luminos în 2014 se află în zona ecranului tactil, 2015 în afișajul flexibil, poate purta electronice va fi un progres. Potrivit statisticilor, producția de dispozitive mobile cu ecran tactil în 2015 poate ajunge la 36 de milioane de metri pătrați. Acest lucru arată, de asemenea, spațiul de piață al filmului ITO grafenic într-o anumită măsură. 2016 întreprinderile interne și externe pot fi în revoluția flexibilă a celulelor solare, 2017 poate fi o aplicare pe scară largă în domeniul științei și tehnologiei. "Se înțelege că materiale de film de grafen au fost în domeniul medical a făcut, de asemenea, o descoperire, pentru a obține o evaluare mai bună.

2, aplicarea de praf de grafen

Așa-numita "pulbere de grafen", de fapt, este un singur strat de grafină și un amestec de pulbere de grafen cu mai multe straturi. Aplicarea sa este, de asemenea, foarte extinsă.

A, pulberea de grafen adăugată la cablu, va îmbunătăți considerabil performanța materialului conductiv, marjele de profit ale cablurilor vor fi, de asemenea, îmbunătățite, perspectiva pieței este foarte mare.

B, praf de grafen în loc de acoperire anticorozivă cu oxid de zinc, un grafen poate înlocui 50 de părți de oxid de zinc, ceea ce înseamnă că dacă viitorul cu grafen în loc de oxid de zinc, acoperirea anti-coroziune pe tonă poate reduce costul de 1000 la 2000 de yuani; unele materiale din material plastic, deoarece adăugarea de grafen și au o funcție termică.

C, în industria bateriilor litiu-ion, fosfatul de fier de litiu ca baterie de litiu-ion de putere este unul dintre cei mai preocupați de materialul catodic, a existat o problemă slabă de conductivitate. Este posibil să se îmbunătățească într-o anumită măsură conductivitatea electrică a fosfatului de fier de litiu prin utilizarea unei pulberi de grafit obișnuite, dar nu atinge o stare ideală. Dacă utilizarea pudrei de grafen pe suprafața fosfatului de fier litiu modificat, poate îmbunătăți considerabil conductivitatea fosfatului de fier de litiu, reduce semnificativ rezistența acumulatorului, mărind astfel capacitatea ridicată a bateriei.

Aplicația face parte doar din domeniul aplicațiilor grafenului, perspectivele sale de aplicare sunt foarte largi, fapt recunoscut de comunitatea științifică din țară și din străinătate. Prin urmare, dezvoltarea de producție activă de grafen și de cercetare aplicații este un subiect strategic al științei materiale, demne de atenția noastră.