Grafenul are proprietăți mecanice excelente

Grafenul este un material carbon de tip fagure bidimensional, compus din atomi de carbon în conformitate cu aranjamentul hexagonal. Atomii carbonului și carbonului prin combinarea hibridului sp2, structura sa este foarte stabilă. Structura specială a grafenului duce la multe proprietăți excelente. Grafenul se găsește în prezent în duritatea celui mai mare material și are proprietăți mecanice excelente, suprafața teoretică de până la 2600m2 / g, cu conductivitate termică remarcabilă, până la 3000W / (m · K). În plus, grafenul are și o bună conductivitate. La temperatura camerei, mobilitatea sa de electroni poate atinge 20000 cm2 / (V · s).

Datorită proprietăților excelente ale grafenului, cercetătorii au în vedere adăugarea acestuia ca o armare a materialului matricei pentru a îmbunătăți performanța materialului matricei. Cu toate acestea, suprafața specifică a grafenului este adesea adusă împreună, nu numai că reduce capacitatea de adsorbție, ci afectează și performanța excelentă a grafenului, afectând astfel performanțele materialelor compozite armate cu grafene. În plus, această reuniune este ireversibilă, cu excepția cazului în care se aplică forțe externe, cum ar fi ultrasunete și amestecare puternică, astfel încât să fie uniform dispersate. Pentru a obține compozite excelente cu grafen armat, cercetătorii au făcut unele cercetări în depășirea aglomerării grafenului.

Una dintre metodele utilizate în mod obișnuit este oxidarea grafitului și a ultrasunetelor pentru a produce grafit de grafit și apoi prin metode chimice pentru a reduce grafenul, prepararea grafenului între existența unei forțe puternice van der Waals, ușor de adunat în soluție . O altă metodă obișnuită este dispersarea uniformă a grafenului într-un solvent organic sau într-o soluție apoasă de surfactant pentru a adsorbi moleculele moleculare sau surfactante pe suprafața grafenului și pentru a obține efectul dispersiei mono-grafene. Capacitatea de a inhiba aglomerarea grafenului prin modificări fizice sau chimice a fost demonstrată, dar dacă impuritățile introduse în timpul formării compozitului afectează proprietățile compozitului rămân să fie studiate.

Unele modificări de suprafață și alte metode pot fi de asemenea utilizate pentru a îmbunătăți dispersabilitatea grafenului. Pentru a îmbunătăți legătura de suprafață a grafenului și a matricei de cupru, este posibil să se obțină materialul compozit în care grafenul este uniform dispersat în cupru. Se constată că grafenul poate fi dispersat uniform în matricea de cupru prin observarea materialului compozit. Jing a folosit acid galic cu capacitate de reducere puternică ca stabilizator și agent de reducere pentru a obține grafenul foarte dispersabil. Analiza lor se datorează formării interacțiunilor p-π conjugate între structura inelului benzenic și grafenul din moleculă, care este adsorbit pe suprafața grafenului ca stabilizator. Acest lucru face ca foaia de grafen să aibă o încărcătură negativă puternică, pentru a preveni acumularea în continuare a grafenului împreună pentru a face mai dificilă reunificarea, pentru a se asigura că grafenul preparat are o performanță de dispersie ridicată.