Avantajele și dezavantajele panoului tactil capacitiv

Capacitatea de transmitere a panoului tactil și a clarității este mai bună decât ecranul rezistiv cu patru fire, desigur, nu poate fi comparat cu valul acustic de suprafață și ecranul cu rezistență de cinci fire. Tehnologia capacitivă de reflecție serioasă și capacitivă a ecranului tactil compozit cu patru straturi pe lungimea de undă a transmisiei de lumină nu este uniformă, există problema distorsiunilor de culoare datorită reflectării luminii dintre straturi, dar și provocării Blur imagine caracter.

Curent: ecranul capacitiv în principiu față de corpul uman ca element de condensator al unui electrod utilizat, atunci când există un conductor în apropierea joncțiunii cu suprafața de lucru ITO care cuplează o cantitate suficientă de capacitate, debitul curent este suficient pentru a provoca ecranul capacitiv Mișcare greșită.

Deși valoarea capacității este invers proporțională cu distanța dintre poli, este proporțională cu aria relativă și este, de asemenea, legată de coeficientul de izolație al mediului. Prin urmare, atunci când suprafața mai mare a palmei sau a conductorului de mână aproape de ecranul capacitiv, mai degrabă decât atingeți, poate cauza disfuncționalități ale ecranului capacitiv, pe vreme umedă, această situație este deosebit de gravă, ținând monitorul, palma aproape de monitor 7 cm În interiorul corpului, aproape de monitor în limita a 15 cm, poate cauza defecțiuni ecranului capacitiv. Un alt dezavantaj al ecranului capacitiv este faptul că acesta nu răspunde la purtarea de mâini în mănuși sau obiecte neconductive de mână, datorită adăugării mai multor materiale izolatoare.

Drift: Ecranul capacitiv este principalul dezavantaj al drift-ului: Când temperatura ambiantă, umiditatea se modifică, mediul electric al câmpului se schimbă, va cauza deraparea capacitivă a ecranului, ducând la inexactitate. De exemplu, creșterea temperaturii afișajului va determina deranjarea după boot: utilizatorul atinge ecranul, în timp ce cealaltă parte a mâinii sau a corpului este aproape de driftul monitorului; Panoul tactil capacitiv lângă obiectele mai mari se va deplasa, utilizatorul atinge dacă cineva în jur pentru a viziona (inclusiv corpul utilizatorului), deși Panoul tactil capacitiv, departe de zona îndepărtată, dar mult mai mare decât degetul, afectează direct atingerea Localizarea locației ecranului Determinare.

Altele: În plus, teoretic multe ar trebui să fie relația liniară este de fapt non-liniară, cum ar fi: greutate diferite sau niveluri diferite de umezire degetul suma totală de curent este diferită, și modificările de curent total și patru sub-curent Schimbarea Neliniar, panoul tactil capacitiv folosit în acest sistem de coordonate polare cu patru unghiuri personalizate nu are coordonate asupra originii, după ce driftul nu poate detecta și restaura și după ce 4 A / D sunt completate de cele patru A fluxului divizat până la punctul de atingere din sistemul de coordonate carteziene pe valoarea coordonată X, Y a procesului de calcul este complexă. Deoarece nu există nici o origine, deviația ecranului capacitiv este cumulativă, iar calibrarea este adesea necesară la locul de muncă. Ecranul tactil capacitiv Ecranul cel mai exterior din sticlă protejează bine geamul de la zgârieturi, dar teama de percuție a unghiilor sau a obiectelor grele, lovind o mică gaură, va afecta ITO-ul mezaninului, indiferent dacă este rănit ITO-ul mezaninului sau dacă instalați rănirea procesului de transport. Din stratul ITO, ecranul capacitiv nu poate funcționa corect.