Epoca de grafen nu a sosit încă

Dar ea a fost născut de zece ani, telefonul mobil transparente unde?

De fapt, în 2012, Konstantin Novoselov, care a castigat Premiul Nobel pentru grafen, si colegii sai au publicat un articol pe "Natura", pentru a discuta despre viitorul Grafenul, doi ani de dezvoltare, de asemenea, practic dovada de predicţie lor. El consideră că ca material, graphene "Viitorul este luminos, drumul este sinuos", deşi aceasta poate juca un rol major în viitor, dar înainte de mai multe dificultăţi majore pentru a depăşi, această scenă nu va veni. Mai important, având în vedere costul uriaş industriale de reînnoire, beneficiile de grafen nu poate fi suficient pentru a face pur şi simplu înlocuiţi echipamentelor existente - perspectivele sale adevărat, probabil din cauza sale caracteristici unice adaptate noilor aplicații

Care este Grafenul în cele din urmă?

Grafenul este primul material pentru a fi găsit de către un singur strat de atomi. Atomi de carbon sunt interconectate în ochiuri hexagonale. Creion cu grafit este echivalent cu nenumărate straturi de grafen stivuite împreună, şi nanotuburi de carbon sunt graphene laminate într-un tub. Grafit, Grafenul, nanotuburi de carbon si globinei.

Având în vedere legătura chimică între atomi de carbon, Grafenul este tenace: pot indoi la un unghi mare fără a rupe, dar, de asemenea, împotriva înaltă presiune. Şi pentru că doar un strat de atomi, electronice mişcarea este limitată la un plan, a adus o noi proprietăţi electrice. Grafenul este transparentă în lumina vizibilă, dar etanş. Aceste caracteristici fac foarte potrivit ca materie primă pentru produse electronice protecţie şi transparente. Dar potrivit pentru dreapta, într-adevăr nu vin asa de repede.

Una dintre întrebările: metoda de preparare. Multe dintre studiile ne arată caracteristicile uimitoare Grafenul, dar există o capcană. Aceste caracteristici minunate sunt foarte exigente privind calitatea probei. Pentru a obţine cele mai bune proprietati mecanice si electrice de grafen probe, nevoia de mijloacele cele mai consumatoare de timp şi costisitoare: mecanice cu banda adeziva pe grafit, strip-tease artificiale de grafen - metoda de separare. Nu râde, Novo Shawlov în 2004 sunt pregătite astfel încât Grafenul.

Deşi echipamentul necesar si continutul tehnic par a fi mici, dar problema este rata de succes este mai mic, ia câteva mostre pentru cercetare poate, de asemenea, producţia industrială? gluma. Pentru industrializare, acest lucru înseamnă nici un folos. Chiar dacă aţi stăpânit mina de grafit din lume, intr-o zi puteţi coaja câteva bucăţi...... desigur, acum avem o multime de alte modalităţi de a spori producţia şi reducerea costurilor - problema este că aceste metode de calitatea produsului şi căderea. Avem metoda de separare lichid: grafit sau material similar amalgamate în tensiunea superficială a ultra-înaltă lichid, si apoi cu ultrasunete bombardarea graphene fulg de Nea adânc în jos. Avem o metodă de depunere chimică de vapori: lasa gaze cu conţinut de carbon în cupru condensarea suprafaţă, formarea de grafen strat subţire şi apoi deposedat. Avem o metodă directă de creştere, în mijlocul de două straturi de siliciu direct pentru a încerca să crească un strat de grafen. Există, de asemenea, o metodă chimică redox, prin inserarea de atomi de oxigen pentru a separa foaie de grafit, şi aşa mai departe. Sunt multe metode, dar au, de asemenea, domeniul lor de aplicare, dar până în prezent nu are într-adevăr potrivit pentru industrializarea la scară largă a tehnologiei de producţie industrială.

Ce pot face nu aceste metode de înaltă calitate Grafenul? de exemplu. Deşi partea centrală de o bucată de grafen este un inel perfect de şase-membered, ea este adesea perturbat la marginea şi devine un inel 5 - sau şapte-membered. Acest lucru nu arata grozav, dar depunerea chimică de vapori metoda produce "o piesă" de grafen nu este cu adevărat completă, dintr-un punct de crestere din o. Este de fapt un număr de puncte la în acelaşi timp creşterea "policristaline", şi nu există nici o modalitate de a asigura că aceste puncte cresc din bucăţi mici pot fi complet aliniate. Astfel, aceste inele deformate nu sunt distribuite numai pe marginea, dar, de asemenea, există în fiecare "one" pentru a face acest lucru din Grafenul, să devină o slăbiciune structurale, uşor de pauză. Mai rău încă, această pauză de grafen nu se vindeca ca policristaline metale, şi este de natură să-l extindă tot timpul. Rezultatul este că puterea de grafen întreg este redus la jumătate. Materialul este o zonă supărătoare, cum ar fi peşte şi bear's paw nu este imposibil, dar cu siguranţă nu asa de repede.