Metoda nouă poate determina superconductivitatea în cazul graphenelor

O echipă internațională a publicat recent un nou raport pentru a "trezi" superconductivitatea graphenei și, dacă tehnologia este matură, va extinde foarte mult domeniul de aplicare al acestui material, o echipă internațională publicată recent în revista britanică Nature Newsletter.

Grafenul este un material bidimensional care este separat de un material de grafit și constă dintr-un singur strat de atomi de carbon. Are o conductivitate termică subțire, dură, conductivă și alte proprietăți, industria are speranțe mari pentru o nouă generație de materiale. Oamenii de știință au crezut întotdeauna că acest material poate avea superconductivitate, dar nu a găsit o modalitate de confirmare.

Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge, Anglia și alte instituții ale grafenului și un material supraconductor "oxid de ceriu de praf" au experimentat cu succes "trezirea" cu succes a supraconductivității "dormind" cu grafenul. Experimentele arată că smaltul prezintă supraconductivitate nu este din exterior, rolul "oxid de ceriu praseodimiu" este doar ca un material auxiliar pentru a stimula superconductivitatea inerentă a grafenului.

Supraconductivitatea se referă la fenomenul în care o parte din material dispare complet în anumite condiții, iar curentul curge în material fără pierdere, fără pierderi de energie și căldură. Fenomenul de superconductivitate din industria electronică are o gamă largă de perspective, dar tehnologia relevantă din aplicația practică la scară largă are multe probleme de depășit.

Grafenul ca superconductor va deschide o mulțime de imaginație. Potrivit cercetătorilor, "lustruit" după ce grafenul poate fi folosit pentru fabricarea supercomputerelor și așa mai departe.