Noua structură a grafenei este ca un burete

Potrivit britanic "Independent" a raportat pe 8th, oamenii de ştiinţă Statele Unite Massachusetts Institute of Technology (MIT) prin apăsarea şi topire graphene foaie, pentru a crea unul dintre materialele cele mai ușoare și cele mai solide - o poroase tridimensionale Grafenul structura, forma este similară cu burete, densitatea este de doar 5 % din fier, dar puterea de fier mai mult de 10 de ori.

Grafenul este considerat a fi materialul cel mai robust în formă dimensionale, dar a fost dificil pentru cercetători pentru a converti puternică a forţei sale forme bidimensionale în materiale utile tridimensional. În studiu mai recent, echipa de cercetare presat bucăţi mici de grafen de împreună prin aplicarea de căldură şi presiune pentru a crea o structură complexă şi stabil similar de corali şi diatomeei organisme. Noua structură se numeşte "Spirala 24 tetraedru", suprafaţa sa este foarte mare în raport cu volumul, dar foarte puternic.

"Materialul bidimensional de graphene este doar un singur atom groase, are un grad unic de robusteţe şi proprietăţile electrice, dar pentru că este prea subţire, este," a spus Marcus Bieer, directorul echipei de cercetare şi directorul MIT inginerie și mediu Inginerie. Este greu pentru a face trei - dimensională de materiale, dar noastre cele mai recente de cercetare a făcut asta.

"Forma geometrică graphene sub acţiunea căldurii şi presiunii în mod natural este foarte complex şi nu poate fi făcută în mod tradiţional". În experimentul, cercetatorii au folosit o imprimantă 3D pentru a crea o structură care extins mii de ori, şi testat rezultatele obţinute.

Noul studiu, publicat recent în revista progresul ştiinţei, arată că superioritatea noua structură se datorează această structură unică, mai degrabă decât materialul în sine. Acest lucru înseamnă că oamenii de ştiinţă pot face alte materiale realizate de aceeaşi geometrie a obţine aceeaşi rezistenţă a materialelor uşoare.

Cercetătorii cred că aceeaşi geometrie pot fi utilizate chiar la blocuri mai mari de materiale structurale. De exemplu, ciment care face ca Podul poate face aceeaşi geometrie poros şi atinge acelaşi nivel de putere în timp ce reducerea în greutate. În plus, deoarece această formă este umplut cu pori mici, este de aşteptat să fie utilizate pentru a filtra apa sau substante chimice.