Izolatorul topologic al organismului variabil al grafenului în anumite condiții

Potrivit site-ului Institutului de Tehnologie din Massachusetts, cercetătorii școlii au descoperit că, în unele cazuri extreme, grafenul poate fi transformat într-o funcție unică a izolatorului topologic, este de așteptat să furnizeze idei noi pentru fabricarea computerelor cuantice. Cercetarea este publicată în această săptămână în revista Nature.

Cercetătorii au descoperit că fulgii de grafen s-au plasat într-un mediu cu temperatură scăzută cu o intensitate de câmp magnetic Tesla 35 și cu 0,3 grade Celsius mai mare decât zero absolută. Proprietățile conductive ale grafenului pot fi schimbate pentru a permite filtrarea electronilor în funcție de direcția spinului electron, care nu este disponibil în prezent în niciun sistem electronic tradițional.

În condiții tipice, grafenul se comportă ca un conductor normal și exercită o tensiune pe el, iar curentul trece prin el. Dar dacă o bucată de grafen este plasată într-un câmp magnetic perpendicular pe el, proprietățile schimbării grafenului - curentul se desfășoară numai de-a lungul marginilor fulgilor de grafen și restul devine izolatori. În plus, curentul se va deplasa într-o singură direcție în funcție de direcția câmpului magnetic. Acest fenomen se numește efect cuantic Hall.

În noul studiu, cercetătorii au descoperit că, dacă adăugați un câmp magnetic puternic la poziția de grafen în cazul de mai sus, proprietățile grafenului se vor schimba din nou: electronii funcționează în continuare numai pe margini de grafen, dar direcția Funcționarea este schimbată de la unidirecțional la bidirecțional, iar direcția specifică este determinată de diferitele direcții ale rotației electronilor.

"Am creat un dirijor special neobișnuit", a declarat un cercetător postdoctoral la departamentul de fizică al MIT. Este o funcție comună a izolatorului topologic de a separa electronii în funcție de direcția de rotație a electronilor. Cu toate acestea, grafenul nu este un izolator topologic în sensul obișnuit. Avem același efect în diferite sisteme materiale. Mai important, schimbând câmpul magnetic, puteți oricând să vă îndreptați direcția de funcționare electronică, să acționați sau să nu controlați starea. Aceasta înseamnă că ele pot fi realizate în circuite și tranzistoare, care nu au fost realizate înainte.

Erero, profesor asociat la MIT, a spus că au fost preziceri ale acestei caracterizări a grafenului, dar nimeni nu a făcut vreodată acest lucru. Studiul a confirmat mai întâi selectivitatea grafenului pentru a roti electronii și sa demonstrat pentru prima dată că grafenul poate sau nu poate controla direcția funcționării electronice și a stării de putere electrică. Experimentul a făcut ceea ce au încercat câțiva cercetători să realizeze de zeci de ani fără succes, promițând o nouă modalitate de a crea computere cuantice.

Profesor de fizica la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, care participa la studiu, spune ca studiul prezinta o noua directie pentru studiul izolatiilor topologice. "Nu putem anticipa ce vor duce rezultatele, dar ne lărgește gândirea și oferă posibilități pentru fabricarea mai multor dispozitive", a spus el.

A declarat: "Din cauza necesității unui mediu extrem de temperatură scăzută și puternic magnetic, pentru a atinge o astfel de cerință nu este ușor, astfel încât tehnologia produsă de calculator cuantic va fi un echipament foarte profesionist, poate fi folosit mai întâi pentru calculul cu prioritate ridicată sarcini." Apoi, vor testa performanțele grafenului la un câmp magnetic inferior (1 Tesla) și la temperaturi mai ridicate, în vederea reducerii pragului pentru tehnologie.