Ceea ce este Material de grafen

Grafenul este materialul cel mai subtire si mai puternic găsite până în prezent. Subţire deoarece Grafenul este compus din atomi de carbon din cristale bidimensional, grosimea de doar un singur atom. Deşi subţire la extreme dar foarte dense, chiar şi cea mai mică atomică dimensiunea de heliu nu poate pătrunde se.

Care este Grafenul? Grafenul este un fagure de miere plane film format de hibridizare sp2 de atomi de carbon. Este un material quasi-two-dimensional cu grosimea de doar un strat atomic, astfel este numit monoatomic strat grafit. Grosimea acestuia este de aproximativ 0.335nm, în funcţie de diferitele moduri de producție sunt diferite suişuri şi coborâşuri, de obicei, în direcţia verticală înălțimii despre 1nm, lăţimea orizontală despre 10nm la 25nm, este în plus faţă de toate (carbon) cristal fullerene zero-dimensional, nanotuburi de carbon unidimensionale, tri-dimensională a grafit).

Mult timp înainte de acolo este un fizician teoretic pentru a prezice, quasi-two-dimensional de cristal, însăşi natura termodinamice de instabilitate, la temperatura camerei va fi descompuse rapid sau buclat, astfel încât acesta nu poate exista singur.

Până în 2004, British Universitatea din Manchester fizician Andrei bijuterie şi constantin Novo Shuo Luofu, cu metoda de separare a micro-mecanice cu succes separat de grafen grafit, a confirmat că aceasta poate exista singur, pentru grafen de cercetare a început să fie activă, cei doi, de asemenea, a câştigat Premiul Nobel pentru fizică 2010.

Aplicaţia cea mai promiţătoare de grafen este înlocuirea siliciului, face ultra-in miniatura tranzistori pentru producţia de viitor supercomputere. Cu Grafenul în loc de siliciu, calculator procesor va rula de sute de ori mai repede.

În plus, Grafenul este aproape complet transparent, absoarbe doar 2,3 % din lumina. Pe de altă parte, este foarte dens, chiar molecule mai mici de gaz (heliu) nu pot pătrunde. Aceste caracteristici îl fac ideal pentru utilizarea ca produs electronic transparente, cum ar fi un ecran tactil transparente, un panou de emițătoare de lumină şi un panou solar.

Ca un nou tip de Nanomateriale cu conductivitate mai puternic, mai puternic şi mai conductive, Grafenul este cunoscut ca "aurul negru" şi "Regele noi materiale", oamenii de stiinta chiar prezice că graphene va "complet schimbare 21 secol" este probabil să compenseze o noua tehnologie perturbatori zdrobitoare globale şi nouã revoluţie industrialã.